Tarina

Hallava?

“Hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan”. Äh. Kuulostaa ihan Kotiteollisuuden 666. kloonilta… 

Kolme aikamiestä ja kaksi miestä: hämy, punkkari, metallimies, sellisti ja romantikko. Kitarat ovat rumpusettimme jaloin elementti ja suomi kielisoittimemme. Ei ole juurikaan bändejä jota kaikki hallavalaiset diggais. S.O.A.D ja Y.U.P ehkä. Siks me ei olla koskaan voitu soittaa mitään covereita kun aina joku on sitä mieltä et tää on ihan paska biisi. Siks on ollut pakko tehdä omat biisit. Mut se on bändin rikkaus, vaikutteita tulee joka puolelta.Ville enimmäkseen duunaa sävelet ja sanat. Muut sitten muuttavat biisiä omien mieltymystensä mukaan, kunnes lopputulos on jotain riittävän mielenkiintoista. Jos ei itse ole tyytyväinen tuotokseen, miksi kuulija olisi? Tällä periaatteella Hallava on saanut viimeisen 20 vuoden aikana aikaiseksi kymmenen omakustannetta, joihin voit tutustua mm. YouTuben tai http://www.hallava.com-sivun kautta.

The history

Hallavan historia ulottuu vuoteen 2001, jolloin se syntyi Hoover Damin ja Sunchasen savuaville raunioille. Ekassa kokoonpanossa soittivat Sami (laulu & kitara), Sidney (kitara), Timo (basso), Ville (rummut) ja Jimmy (koskettimet). Alkuun biisien teosta vastasi Sami. Neitsytkeikka tehtiin Räpärällään bändikisoissa, ja studiossa käytiin ekaa kertaa vuonna 2002. Tuloksena oli neljä biisiä otsikon “Dante oli oikeassa” alla.

Muutoksen tuulet alkoivat puhaltaa kun Ville siirtyi rummuista mikkitelinettä hyväilemään ja rumpukioskin taakse rekryttiin Olsa. Samoihin aikoihin Ville alkoi tuoda biisejä treeneihin näytille. Seuraavalla studioreissulla 2004 tehtiin “Kiristyviä pianonkieliä”- niminen 4 biisin lätty, jossa oli kaksi Villen, yksi Samin ja yksi Olsan biisi. Tämän jälkeen Sami n.s. “veti johtopäätökset” ja poistui rivistöstä. Jimmy otti Samin paikan kitaran varressa. Seuraavana vuonna tehtiin “Hauras mieli”, neljän biisin verran Villen hengentuotoksia. Ja keikallakin käytiin taas vuonna 2005, jo toisen kerran! Vuonna 2007 studion virtuaalisille magneettikeloille tarttui “Veden pinnasta – kirjan sivuilta, joka sitten olikin taas yhden aikakauden loppu. Nimittäin:

Aina luotettava basistimme Timo “Luopio” Luotonen lähti duunin ja naisen perässä Hyvinkäälle, joten jostain piti basisti löytämän. Piitu “Pispalan Clapton” Selin halusi opetella soittamaan bassoa. Herran kitaristin taidot tunnettiin, joten toivotimme hänet avosylin tervetulleeksi. Tällä kokoonpanolla saatiin aikaiseksi Likatahroja” vuonna 2009.

Pian levyn jälkeen Piitu päätti lopettaa basson soiton opiskelut ja keskittyä jälleen kitaravirtuoosin hommiin. Kokoonpano supistui nelimiehiseksi: reenikämpällä Ville pompotteli bassoa sen mitä laulamiselta ehti. Studiossa käytiin vuonna 2011 tekemässä “Maa muistaa”. Bassot soitti vuorotellen kuka kulloinkin. Mutta periaatteista ei tingitty, tuotos pysyi laadukkaana!

2011 marraskuussa Villen kohdalle osui n.s. “paska tsägä”, minkä seurauksena mies istuu nykyään pyörätuolissa. Incident oli sen verrran vakava, että vaakalaudala oli isompiakin asioita kuin Hallavan tulevaisuus. Seuraavana kesänä tilanne oli parantuut sen verran, jotta alettiin varovasti pohtia että “yritetäänkö yhdessä vielä”? Syksyllä sitten tartuimme tuumasta toimeen ja  kannoimme Villen pyörätuolissa reenikämpälle toiseen kerrokseen. Jimmy tarttui bassoon ja uusi kokoonpano oli nähnyt päivänvalon. Ville siirtyi säveltämään Garagebandilla, muuten jatkettiin niin normaalisti kuin mahdollista. Helmikuussa 2014 mentiin taas studiolle, tällä kertaa tuotos sai nimekseen “Reitti”.

“Sattuma kuljettaa”, sanotaan. Syksyllä 2014 Ville etsi uutta avustajaa, ja muuan nuori mies nimeltä Vertti haki paikkaa. Työsuhdetta ei syntynyt, mutta sen jälkeen puhe oli siirtynyt luontevasti musiikkiin. Vertti ilmaisi kiinnostuksensa tulla kokeilemaan siipiään basson varressa. Vertillä on sellonsoiton maisterin paperit, ja näytti sähköbasson soittaminenkin sujuvan, joten uusi basisti oli kiinnitetty.

Viikottaiset reenit jatkuivat paitsi uuden basistin sisäänajolla, sekä Villen duunaamien uusien biisien treenamisella. Vuoden 2015 kesällä uutta partavaahtoa ja libresseä oli syntynyt sen verran, että alkoi seuraavan julkaisun valmistelu. Syksy ja talvi kuluivat demotellessa, ja studioon piti mennä toukokuussa 2016. Yllättäen Manzana pääsi tuohon aikaan Kiinan kiertueelle, joten luottoäänittäjämme Henkka ei ollutkaan käytettävissä.  Loppujen lopuksi homma venyi erinäisistä tekijöistä johtuen niin, että studioon päästiin vasta loppiaisena 2017. Kuuden päivän rypistyksen jälkeen taskussa oli kuusiosainen rock-ooppera ystävämme Timon elämästä. Timon seikkailut oman elämänsä parissa julkaistiin 3.2.2017 Youtubessa, Spotifyssa ja muissa stremauspalveluissa.

Kesällä 2018 muutoksen tuulet puhalsivat jälleen bändissä. Jimmyn tilalle kitaraa hyväilemään tuli Tampereen Randy Rhodesinakin tunnettu Lasse. Sidney siirtyi soittamaan komppikitaraa ja Lasse hoiti soolojen tilutukset. Alkukesästä 2019 käytiin taas studiossa ja julkaistiin tuotos ”Huilunsoittajan päivä”. Huilutaiteilija Julia oli mukana soittamassa levylle useita huilumelodioita ja -sooloja.

Hallavan säännölliset treenit jatkuivat vaikeimman ruttoajan läpikin ja kesällä 2021 oli aika jälleen mennä studioon äänittämään uutta materiaalia. Lasse oli valitettavasti joutunut henkilökohtaisiin syihin vedoten jättäytymään bändistä aiemmin keväällä, mutta tuli soittamaan uudelle levylle vielä muutamat kitaramelodiat ja -soolot. Olsakin kunnostautui kitaran varressa ja Vertti soitti sellolla kitaramelodiat muutamaan biisiin. Elokuussa julkaistiin sinkku nimeltä ”Hedelmä”, josta kuvattiin elämänmakuinen musiikkivideokin. Syyskuussa julkaistiin seitsemän kappaletta sisältävä albumi ”Taivaan Vaeltajat”.

Syksyllä bändi soitti jonkin aikaa nelihenkisenä Vertin uusia sävellyksiä ihmetellen, kunnes lokakuussa bändiin liittyi Mutaset Kukat -bändissä mainetta niittänyt kitaristi Timo. Homma lähti skulaamaan nopeasti hyvään suuntaan ja toukokuussa 2022 bändi on menossa pitkästä aikaa live-keikalle!

Tarina jatkuu. This is rock’n’roll radio, stay tuned for more rock’n’roll!

Sidney, Vertti 27.4.2022